Bebeér (ca 35st)

Botten:
200gr smör
1dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
Fyllning:
2dl grädde
1dl socker
2,5msk potatismjöl
2 ägg
3 tsk vaniljsocker
150 gr smör (rumsvarmt)

Glasyr:
5dl florsocker
2,5msk vatten
Karamellfärg
Nonpereller

Vispa/mixa det rumsvarma smöret med sockret. Tillsätt ett ägg i taget tills smeten är porös. Rör ned vetemjölet. Slå in degbollen i plastfolie och lägg i kylskåpet i minst 30 min. Värm ugnen till 175 grader. Forma degen till småbollar och tryck ut den i kakformarna. Picka hål i bottnen med en gaffel och grädda i ca 12-15 minuter.

Blanda ihop grädden, sockret, potatismjölen och äggen i en kastrull. Koka upp krämen och ta från värmen när den tjocknat. Låt krämen svalna helt och hållet. Vispa sedan ner de mjuka smörkuberna och vaniljsockret om vart annat tills fyllningen fått fin vit färg och ganska fast.

Fyll bottnarna med en rejäl tesked av färdig smet och lägg bebéerna i kylen och vila.

Blanda ingredienserna till glasyren. Den brukar ju vara rosa, men eftersom temat för sonens dop gick i blått försökte jag få den ljusblå. Jag använde dr Oetkers blå karamellfärg, men den blev mer turkos så jag fick blanda i en droppe svart karamellfärg också. Täck de kylda bakelserna med glasyren och dekorera med nonpareller.

Kommentera

Publiceras ej