Sirapstoppar
3 1/3 dl vetemjöl
1 1/4 dl potatismjöl
1/4 tsk hjorthornssalt
1/2 dl socker
200 g smör
1/2 dl mörk sirap
Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt det kalla smöret och hacka samman till smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt sirap och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en spritspåse och spritsa ut till rosor på bakpappersklädd plåt. Låg plåten stå kallt i 30 min.
Grädda kakorna i 175 grader ca 15 min tills de är genomgräddade. Låt svalna innan de lossas från plåten.
Kanelkakor med choklad
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
3/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
125 g smör
50 g mörk choklad
Blanda mjöl, florsocker, vanilj och kanel. Tillsätt smör och arbeta snabbt ihop till deg. Hacka chokladen och blanda i.
Forma degen till en fyrkantig rulle, ca 4 cm tjock. Låt stå kallt i 30 min.
Skär ca 1/2 cm tjocka skivor. Grädda i 175 grader i ca 13 min. Låt svalna innan de lossas från plåten.
Kommentera