Tårtan är gjord på chokladbotten.

Fyllningen består av hallonmousse:
200 g frysta hallon
en knapp dl gelésocker Multi
1oo g färskost
2 dl grädde
Hallonen kokas i 2 minuter, passeras sedan genom sil och får svalna en stund. Därefter blandas hälften av hallonmoset med färskosten. Andra hälften av moset kokas upp tillsammans med sockret och får koka i 30 s och får sedan svalna en aning. Vispa grädden. Sedan blandas hallon-sockermoset med hallon-färskostblandningen lite i taget. Till sist rör i den vispade grädden. Låt stelna en stund i kylskåp innan tårtan fylls.

Tårtan spacklades sedan med smörkräm:
115 g mjukt smör
250 g florsocker
2 tsk kokhett vatten
Vaniljsocker

Till sist täcktes den med ett färdigköpt vitt marsipanlock och dekorerades med figurer gjorda av sockerpasta.

Kommentera

Publiceras ej